0

No products in the cart

Selecteer een pagina

Over mij

Kaat tuft tuftlokaal fabrikaat tuften tufting

Hi, mijn naam is Kaat en ik ben 20 jaar geleden in aanraking gekomen met tuften. Het kwam toevallig op mijn pad, maar ik werd er meteen door gepakt. De techniek, kleuren, materialen, ik ben vrijwel meteen verliefd geworden op tuften en het werken met wol.

Nu werk ik al 20 jaar als professionele tufter in het TextielLab, in Tilburg. Een waanzinnige inspirerende broedplaats waar ik mijzelf dagelijks kan omringen met nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars. In het TextielMuseum werk ik in opdracht. Ik vertaal de ontwerpen van kunstenaars en designers in handgetufte wand- of vloerkleden. Daar heb ik tuftwerken gemaakt van ontwerpers als Jan Taminiau, Jan Koen Lomans, Otobong Nkanga, Catharina van de Ven, Wild Animals, Lizan Freijsen en vele, vele anderen.

 

Deze aanpak pas ik ook toe in mijn tuft atelier FABRIKAAT. Ook hier werk ik in opdracht van kunstenaars en heb ik werken gemaakt voor o.a. Robert Zandvliet, Victor de Bie, Kiki van Eijk. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om cursussen te geven omdat dit mij de gelegenheid geeft mijn kennis en ervaring te delen. Om die reden ben ik het TUFTLOKAAL gestart, daar kan ik mensen leren wat ik over tuften weet en geleerd heb in mijn tuftcarrière. Ook bied ik in de webshop tuftgereedschap en -materialen aan. Mijn wens is ook dat het TUFTLOKAAL een platform wordt waar tufters ervaringen met elkaar kunnen delen, want over tuften raak ik haast niet uitgepraat.  

Het Tuftlokaal is te vinden in een oud karakteristiek schoolgebouw aan het Wilhelminapark. In dit verzamelgebouw van Stichting Ateliers werken ruim 15 Tilbugse kunstenaars. Het Tuftlokaal bevindt zich op loopafstand van het station tussen het Makerskwartier aan de Spoorzone en het Museumkwartier vlak bij De Pont en het TextielMuseum in Tilburg.