0

No products in the cart

Selecteer een pagina

Tuft Masterclass

Ben je al een tijdje aan het tuften en op zoek naar wat meer verdieping in de techniek van het Tuften? Volg dan de masterclass bij Tuftlokaal!

In drie dagen leer ik je de fijne kneepjes van het vak en behandelen we de problemen die je tegenkomt. We starten deze masterclass met een aantal technische opdrachten waarmee je deze dagen aan de slag gaat om het hele proces van het maken van een tapijt te doorlopen. Daarnaast is er tijd om een eigen ontwerp te maken (70 x 70cm), waarbij je de technieken toepast die je op dag een geleerd hebt. Uitgangspunt hierbij is dat je leert een kwalitatief goed tuftwerk te maken. Je ontdekt de mogelijkheden en beperkingen van tuften.

We gaan in op gebruik van kleuren, ontwerp, materiaal, de verschillende handwerktechnieken en hoe deze toe te passen. We werken voornamelijk met elektrische tuftapparaten, maar ook komt het gebruik van de pneumatische tuftmachine aan bod en is er gelegenheid ook daar mee te experimenteren. Je werkt in een groep van max. zes personen, allemaal met enige tuftervaring dus er is ook heel veel van elkaar te leren.

De masterclass begint steeds om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Kosten voor de masterclass zijn €550,- incl. materiaal, gebruik machines, koffie/thee met lekkers en lunch.